Afscheid van Young Talents CTS Group

Op 23 mei heb ik na drie geweldige jaren afscheid genomen van het CTS Young Talents team. Aangezien ik dit jaar 18 wordt houdt de sponsoring helaas op. Ik heb veel gehad aan alle workshops en trainingen. Lisanne de Roever, heel erg bedankt voor de begeleiding en het certificaat als aandenken.

Voorjaarscompetitie Eredivisie Heren Zondag

Winterseizoen 21/22

Ondanks de lockdown door Corona in Nederland heb ik toch progressie kunnen maken, want ik ben van de winter naar Rhodes, Mallorca en Turkije gegaan om daar te trainen en toernooien te spelen. Op deze manier heb ik mijn eerste Senioren toernooien kunnen spelen.

ITF Toernooi Rhodes

ITF Toernooi Nadal Academy

ITF Toernooi Antalya

Sponsoring

Groot Amsterdam Makelaardij sponsort mijn tennisoutfits voor seizoen 2020/2021. Trots op deze samenwerking en het vertrouwen dat Yvonne van Luijnen hiermee in mij uitspreekt.

Talententeam voor topsporters in Haarlemmermeer

Er is veel toptalent in Haarlemmermeer. Sterker nog, Haarlemmermeer behoort tot een van de grotere talentgebieden in Noord-Holland en is een kweekvijver voor talent en topsport. Toch bereiken niet alle atleten de top omdat zij gehinderd worden door financiële- en maatschappelijke obstakels die ze op de weg naar de top tegenkomen. Samen met Topsport Haarlemmermeer herkennen wij dit probleem en willen de veelbelovende atleten een extra steuntje in de rug geven. Wij introduceren daarom CTS GROUP Young Talents, het topsport talententeam van Haarlemmermeer.

Extra support op weg naar de top

Lisanne de Roever, topsportcoördinator bij Topsport Haarlemmermeer en teammanager van het talententeam, er zijn acht talenten geselecteerd. De Roever: “Het maken van een selectie was niet makkelijk. We hebben ons best gedaan om een team samen te stellen van atleten die gemotiveerd zijn alles uit hun sportcarrière te halen en die elkaar mooi aanvullen. Ik ben trots op het team dat er nu staat.” De acht Young Talents die dit jaar deel uitmaken van het team zijn: Cheyenne Stoffer (ritmisch gym), Imani de Jong (wedstrijdzwemmen), Matthijs van Wijngaarden (windsurfen), Ezra Verboom (atletiek), Noortje Reijnen (synchroonzwemmen), Steffan van Weldam (tennis), Maira Medema (Judo) en Yuri Aarnoudse (kanosprint).

CTS Group mediatraining

Super middag met de sporters van CTS GROUP Young Talents en Lisanne de Roever! Workshop social media van Touché Sportmarketing in het Nederlands Transport Museum.

US Open 2019

Wat een ervaring, US Open 2019! Ik heb Nadal-Cilic, met de wereldbal van Nadal langs de netpaal gezien. Daarna twee dagen de kwartfinales: Monfils-Andujar, Federer-Dimitrov, Medvedev-Wawrinka, Nadal-Schwartzman en Monfils-Berrettini gezien. Op uitnodiging van Wybren mijn 15de verjaardag in New York gevierd, een aantal wedstrijden bij de US Open Junior bekeken en getraind. Nu mijn pad uitstippelen om zelf de Junior Grandslams te gaan spelen.

NJK 2019 RUNNER-UP DUBBEL T/M 16

Afgelopen week waren de Nederlandse Jeugdkampioenschappen. Succes was er in de dubbel. Als eerstejaars samen met Daniel Verbeek Runner-Up Dubbel t/m 16. In de single helaas aan het kortste eind getrokken. Na meer dan drie uur spelen in de derde set met de tiebreak 2-6 7-5 6-7(3-7) van Karel Blom verloren. Het was een leerzaam NJK. Nu verder, kansen benutten en de leermomenten meenemen.

TE3 Amstelpark overtuigend gewonnen

De tweede week in Amsterdam is na een spannende halve finale 7-6 7-6 tegen Julius Bult met overtuigend tennis door Steffan met 6-1 6-3 gewonnen! Hij speelde de finale tegen Alexander Orlov uit Rusland.

TE3 Hugo Ekker Finale

Oranje succes jongens bij Hugo Ekker

02juli2019

Op de banen van ALTC Buitenveldert in Amsterdam was het een mooie week voor de Nederlandse juniorentennissers in het jongensenkelspel. Steffan van Weldam won in een Nederlands onderonsje van Alfrendo Vogelaar in de finale van de Hugo Ekker Tennis Academy Cup, een Tennis Europe 3-toernooi. Het is de eerste internationale enkelspeltitel voor de in Amsterdam geboren tennisser in de leeftijdscategorie -16 jaar.

Steffan van Weldam in actie tijdens Hugo Ekker Tennis Academy Cup

Van Weldam stond geen set af op weg naar zijn toernooizege. Na drie overtuigende zeges had hij echter wel een zware dobber aan Vogelaar. In een spannende finale trok Van Weldam met 7-5, 7-5 aan het langste eind. Er stonden drie landgenoten bij de laatste vier. Vogelaar zag Christopher Lam in de halve eindstrijd opgeven na zeven games (5-2).
In het dubbelspel was een Nederlandse finale ook dichtbij, maar in de halve eindstrijd verloren Julius Bult/Steffan van Weldam en Alfrendo Vogelaar/Christopher Lam van respectievelijk Felix Steindl/Dominik Vonbank en Hugo Smolenak/Amar Tahirovic.
Van Weldam, die op 4 september 15 jaar wordt, deed vorig jaar ook al mee bij de jongens -16 en reikte toen knap tot de halve finales. Frank Jonker was destijds te sterk. In 2018 speelde Van Weldam nog veelal in de -14. Op de 266ste plaats is hij momenteel de tweede Nederlander op de Tennis Europe ranking (voor spelers van zestien jaar en jonger), achter Kyvan Rietkerk (252).
Van Weldam won eerder dit jaar het dubbelspel op de Focus Tennis Academy Open, maar wachtte nog op zijn eerste toernooizege in het enkelspel in deze leeftijdscategorie.
Jeugdtennis
Tennis Europe
KNLTB nieuws
Tennisnieuws

Vandaag de finale met 7-5 7-5 van Alfrendo Vogelaar gewonnen.


Kampioenen Menzis NJK 2018 gekroond

11 Augustus 2018

Steffan van Weldam TV Badhoevedorp Nederlands Tennis Jeugdkampioen

TVB-er Steffan van Weldam uit Badhoevedorp is vandaag, zaterdag 11 augustus, Nederlands jeugdkampioen t/m 14 jaar geworden in de finale tegen Wester Klerk uit Andijk. Afgelopen week hebben in Hilversum de Nederlandse jeugdkampioenschappen plaatsgevonden. Er deden aan deze editie zes spelers van de TVB mee. Steffan van Weldam werd overtuigend Nederlands kampioen t/m 14 jaar. Dit is de tweede keer dat Steffan Nederlands kampioen is geworden. Twee jaar geleden won hij de NK indoor t/m 12 en nu dus outdoor t/m 14. Tevens werd Steffan samen met Daniel Verbeek Nederlands jeugdkampioen in het dubbelspel t/m 14. Vorige week nam hij als voorbereiding op de Nederlandse Kampioenschappen deel aan het Melkhuisje Open in Hilversum. Hier werd hij eerste in de Heren Enkel Drie. Hij heeft de goede reeks dus kunnen doorzetten, waarbij hij in de halve finale van het NJK van de nummer 1 geplaatste Christopher Lam heeft gewonnen.

Een compilatie van de finaledag in Hilversum bij Tulip Tennis Center. https://youtu.be/w1Sr9KhOuvQ

De dubbelslag is binnen! Zowel Nederlands Kampioen t/m 14 in de Single als in de Dubbel.

Jochem Doerrleben, Steffan van Weldam, Bob Altelaar

Tennistalenten trainen in nieuwe tennishal IJburg

Dubbeltitel NJK t/m 14 samen met Daniel Verbeek gewonnen

HTA gaat trainen op IJburg

Bijgewerkt: 22 okt. 2018

Onder leiding van Jochem Doerrleben en Frits ten Bruggencate van Holland Tennis Academy trainen in tennishal IJburg de talenten Bastiaan Weststrate, Daniel Verbeek, Christopher Lam, Daan van Dijk, Freek van Donselaar, Jacco Arends en Steffan van Weldam. De jongens van 2003 en 2004 hebben elkaar opgezocht op een centrale plek voor gepassioneerde tennistrainingen. Samen maak je elkaar sterker……

Tennisleraar Robert van der Vedde moet voor eigen publiek meerdere erkennen in jeugdtalent

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *